Actieve deelnemer

Je bent een actieve deelnemer van Stichting Pensioenfonds Cosun als je op dit moment in dienst bent van een van de aangesloten ondernemingen en deelneemt aan de pensioenregeling. De aangesloten ondernemingen zijn:

  • Coöperatie Cosun U.A (Cosun Beet Company, Cosun concernstaf, Shared Service Center ICT, Cosun Innovation en Cosun biobased experts)
  • Cosun Holding B.V.
  • Sensus B.V.
  • Limako B.V.
  • Stichting IRS
  • Cosun Nutrition Center

Informatie over je pensioenregeling

In het Pensioen 1-2-3 op deze website kun je zien wat je krijgt binnen de pensioenregeling. Laag 1 geeft je heel snel een overzicht van de hoofdzaken. Laag 2 geeft je per onderwerp meer details en soms ook rekenvoorbeelden. Laag 3 geeft je toegang tot documenten zoals het pensioenreglement, waarin je alle details over de pensioenregeling kunt vinden. Binnen Pensioenfonds Cosun zijn per 1 januari 2014 alle bestaande pensioenregelingen samengevoegd tot één. Ben je al lang in dienst, dan kan het zijn dat er voor jou bepaalde overgangsregelingen gelden. Die staan omschreven in artikel 33 van het pensioenreglement.

Belangrijke levensgebeurtenissen

Wil je weten wat je moet doen bij bepaalde levensgebeurtenissen, zoals een nieuwe baan, of als je uit dienst gaat? Of wanneer je een partner krijgt en gaat samenwonen of trouwen? Klik onderstaande kopjes aan voor meer informatie. Daar is opgenomen wat voor actie je moet ondernemen. Wij hebben deze informatie zo zorgvuldig en duidelijk mogelijk opgeschreven voor je. Het pensioenreglement is echter altijd leidend en geeft de meest gedetailleerde informatie.

Communicatie over je pensioen en ons pensioenfonds

Eén keer per jaar krijg je van het fonds een pensioenoverzicht over jouw opgebouwde pensioenaanspraken. Een paar keer per jaar ontvang je ons pensioenbulletin Van NU naar LATER. Verder kun je op deze site veel informatie vinden over je pensioen, over keuzemogelijkheden die je hebt, over momenten in je leven en loopbaan waarop het belangrijk is te kijken naar je pensioen, een kort verslag van de onderwerpen die zijn besproken in bestuursvergaderingen en de maandelijkse financiële positie van het fonds.

Al je pensioen in beeld

Je pensioen is belangrijk en jouw aandacht waard. Weet hoe je pensioen ervoor staat en of dit voldoet aan jouw eisen en wensen. Een belangrijke website is  mijnpensioenoverzicht.nl. Daar vind je een overzicht van je opgebouwde pensioen bij al je werkgevers en ook de AOW. Je hebt je DigiD nodig om te kunnen inloggen. Heb je die nog niet, dan kun je die aanvragen via de site digid.nl.

Vragen

Heb je vragen over je pensioen? Neem dan contact op met het Appel Pensioenuitvoering B.V. per mail via pfcosun@appelpensioen.nl of telefonisch 085-2104133.