Woon je in Nederland?

Indien je komt te overlijden, ontvangen wij deze melding rechtstreeks uit de Basisregistratie Personen (BRP). Wij nemen dan contact met je nabestaanden op. Heb je als nabestaande niets van ons gehoord? Neem dan contact met ons op via pfcosun@appelpensioen.nl of via 085-2104133.

Woon je in het buitenland?

Als je in het buitenland woont, willen wij je nabestaanden vragen contact met ons op te nemen bij je overlijden via pfcosun@appelpensioen.nl of via 085-2104133.

Partnerpensioen na pensionering

Je partner ontvangt een levenslang partnerpensioen ter hoogte van 50% van het ouderdomspensioen dat je ontving vanaf je pensionering, tenzij je gebruik hebt gemaakt van de uitruilmogelijkheden.

Bijzonder partnerpensioen

Was je getrouwd of had je een geregistreerd partner en ben je gescheiden? Je ex-partner ontvangt dan na jouw overlijden een levenslang bijzonder partnerpensioen ter hoogte van het tot beëindigingsdatum opgebouwde partnerpensioen.

Ook als je samenwoonde en je partner hebt aangemeld bij ons pensioenfonds, dan heeft je ex-partner recht op een levenslang bijzonder partnerpensioen na jouw overlijden.

Bij beëindiging van de relatie ontvang je een brief over de hoogte van dit bijzonder partnerpensioen.

Let op! Nam je al voor 2015 deel aan de pensioenregeling van Pensioenfonds Cosun, dan kan het partnerpensioen afwijken van wat hierboven staat. Wil je meer informatie hierover? Neem dan contact op via pfcosun@appelpensioen.nl of via 085-2104133.

Heb je kinderen?

Je kinderen ontvangen een wezenpensioen als ze jonger zijn dan 18 jaar. Die uitkering wordt voortgezet tot maximaal de 27-jarige leeftijd als ze studeren of zelf niet kunnen werken vanwege ziekte of een gebrek.

De hoogte bedraagt 14% van het opgebouwde ouderdomspensioen.