Nieuwe baan

Begin je met een nieuwe baan bij:

  • Coöperatie Cosun U.A (Cosun Beet Company, Cosun concernstaf, Shared Service Center ICT, Cosun Innovation en Cosun biobased experts)
  • Cosun Holding B.V.
  • Sensus B.V.
  • Limako B.V.
  • Stichting IRS
  • Cosun Nutrition Center

Dan geeft je (nieuwe) werkgever aan ons door dat je in dienst bent getreden. Je hoeft hier zelf dus niets voor te doen. Daarna ontvang je van ons de startinformatie over jouw deelname aan onze pensioenregeling. Op de website is het pensioen 1-2-3 opgenomen. Hierin lees je meer over de pensioenregeling.

Meld je partner aan

Ben je getrouwd, heb je een geregistreerd partnerschap of woon je samen? Meld dan je partner aan bij het pensioenfonds, dan heeft je partner recht op partnerpensioen bij overlijden.

Is je partner niet bekend bij ons? Dan ontvangt jouw partner geen partnerpensioen na jouw overlijden. Dit kan grote financiële gevolgen hebben voor jouw nabestaande(n).

Waardeoverdracht

Heb je bij je vorige werkgever via een pensioenfonds of verzekeraar pensioen opgebouwd? Dan kun je ervoor kiezen om dit opgebouwde pensioen mee te nemen naar ons pensioenfonds. We noemen dat waardeoverdracht. Een waardeoverdracht vraag je bij Pensioenfonds Cosun aan.

Het pensioenfonds neemt daarna contact op met het pensioenfonds of verzekeraar waar je bij jouw oude werkgever pensioen opbouwde. Als de gegevens hiervan binnen zijn ontvang, je een offerte met toelichting. Daarna maak je een definitieve keuze of je het opgebouwde pensioen over wilt zetten naar ons pensioenfonds.

Laat je hier vooraf goed over informeren. Of waardeoverdracht een goede keuze is, hangt onder andere af van de financiële situatie van Pensioenfonds Cosun en die van je vorige pensioenuitvoerder. Ook de inhoud van de regelingen speelt een rol hierin. Je kunt hierbij gebruik maken van de pensioenvergelijker.

Welke pensioenen kan ik overdragen?

Pensioenfonds Cosun kan de waarde van al je oude pensioenen overnemen. Dus niet alleen van je meest recente pensioenuitvoerder. Als je in het verleden al vaker van werkgever bent veranderd, zonder waardeoverdracht aan te vragen, kun je dat nu ook nog doen. Wil je weten waar je pensioen hebt opgebouwd? Kijk dan op mijnpensioenoverzicht.nl.

Interesse in waardeoverdracht? Volg de volgende stappen:

  1. Neem contact op met Pensioenfonds Cosun en vraag waardeoverdracht aan. Dat kan door het invullen van het formulier ‘waardeoverdracht’. Dit formulier kun je opvragen per mail pfcosun@appelpensioen.nl, of bel met 085-2104133.
  2. Je ontvangt een vrijblijvende offerte met toelichting. Laat je goed informeren.
  3. Je neemt een besluit.

Kies je voor waardeoverdracht, dan ontvang je een bevestiging wanneer waardeoverdracht is verwerkt.

Soms is een waardeoverdracht niet (meteen) mogelijk. Dat is het geval als een of beide pensioenfondsen een dekkingsgraad hebben die lager is dan 100%. In dat geval blijft jouw aanvraag ‘bewaard’ tot het moment dat beide partijen hier wel weer aan voldoen. Jouw aanvraag wordt daarna weer automatisch opgepakt.