Vrachtwagens

Per 1 juli 2023 is het pensioenreglement gewijzigd. Je kunt vanaf dat moment niet eerder dan 10 jaar voor de voor jou geldende AOW-datum met pensioen gaan.

De wijziging is ingegeven door een verandering in de wetgeving. Vanaf 1 juli 2023 is het niet meer mogelijk om al vanaf 55-jaar met vervroegd pensioen te gaan. Omdat de AOW-leeftijd afhankelijk is van jouw geboortedatum, is er nu geen vaste minimum leeftijd meer opgenomen. In plaats daarvan is in de wet opgenomen dat je op zijn vroegst 10 jaar voor dat voor jou de AOW ingaat met pensioen kunt gaan. Dit hebben wij overgenomen in ons pensioenreglement.

De bepaling over het vervroegen van je pensioen is in artikel 17 van het pensioenreglement te lezen. Via deze link vind je makkelijk het pensioenreglement zoals dat vanaf 1 juli jl. geldt.

Wil je meer weten over (vervroegd) pensioneren, lees dan ook de uitleg bij de levensgebeurtenis ‘met pensioen gaan‘. Heb je vragen hierover, kun je contact opnemen met Appel Pensioenuitvoering. Ze zijn te bereiken via mail op pfcosun@appelpensioen.nl en per telefoon op 085-2104133.

Gepubliceerd op 11 oktober 2023