Wat is het Uniform Pensioenoverzicht (UPO)?

Dit is je pensioenoverzicht. Je ziet hierop hoeveel pensioen je tot nu toe bij ons hebt opgebouwd. Ook zie je hoeveel pensioen je kunt verwachten als je tot je 68ste pensioen blijft opbouwen. En wat je partner en kinderen krijgen als je overlijdt.

Hoe vaak ontvang ik het Uniform pensioenoverzicht?

Je krijgt dit overzicht elk jaar van ons.

Op welke manier ontvang ik het Uniform Pensioenoverzicht?

Dit jaar wordt het pensioenoverzicht nog per post verzonden. Ook als je ervoor hebt gekozen om je post via de Berichtenbox te ontvangen. Dit heeft en technische reden. Het streven is om volgend jaar het pensioenoverzicht via de Berichtenbox te verzenden. Heb je gekozen voor communicatie per post? Dan ontvang je het overzicht per post.

Op welke gegevens is het Uniform Pensioenoverzicht gebaseerd?

Wij berekenen je pensioen met het salaris dat op 1 januari 2023 bij ons bekend is. Alle toeslagen tot en met 1 januari 2023 hebben wij meegenomen. Voor het opgebouwde pensioen zie je ook de stand tot deze datum.

Waar moet op ik letten in mijn Uniform Pensioenoverzicht?

Kijk goed of je persoonlijke gegevens juist zijn en geef het aan ons door als er iets niet klopt.

Belangrijk: is je partner bij ons bekend? Ga na of de naam van je partner op je pensioenoverzicht staat. Woon je samen en zie je je partner niet op het overzicht staan? Meld je partner dan bij ons aan. Alleen dan krijgt je partner partnerpensioen als je overlijdt. Je meldt je partner bij ons aan via e-mail: pfcosun@appelpensioen.nl, of telefonisch: 085 -210 4133. Houd goed in de gaten of je van ons een bevestiging ontvangt. Kijk ook of je partner op je volgende overzicht wel vermeld staat.

Geef alle wijzigingen zoals verhuizen, trouwen, partnerschap registreren, samenwonen, scheiden of uit elkaar gaan alsjeblieft aan ons door.

Er staat een fout in mijn gegevens. Hoe kan ik dit wijzigen?

Geef de juiste adresgegevens aan ons door. Dat kan via e-mail: pfcosun@appelpensioen.nl, of telefonisch: 085 -210 4133. Woon je in het buitenland? Dan is het extra belangrijk dat je je juiste gegevens aan ons doorgeeft, zodat wij je kunnen vinden als dat nodig is.

Klopt er iets niet aan de gegevens van je werk, zoals je (voltijd) salaris, je deeltijdfactor en datum indiensttreding, neem dan contact op met je HR-afdeling.

Mijn gegevens zijn na 1 januari 2023 gewijzigd, krijg ik nu een nieuw overzicht?

Je krijgt geen nieuw overzicht. Wij nemen de wijzigingen op in je eerstvolgende pensioenoverzicht.

Hoe krijg ik een totaaloverzicht van mijn (elders opgebouwde) pensioen?

Op mijnpensioenoverzicht.nl kun je je totale pensioen zien bij al je pensioenfondsen of verzekeraars, inclusief je AOW.

Waar staat het pensioen voor mijn ex-partner?

Ben je gescheiden of is je geregistreerd partnerschap beëindigd? Dan zijn de gevolgen van je scheiding verwerkt in de bedragen op uw overzicht. Dit geldt alleen als:

  • Je de afspraken over de verdeling van je pensioen aan ons door hebt gegeven;
  • Wij deze afspraken aan jou bevestigd hebben.

Je ex-partner ontvangt een eigen pensioenoverzicht.

Waar vind ik meer informatie over mijn Anw-hiaatpensioen?

In je overzicht houden wij geen rekening met mogelijke aanvullende regelingen die via de werkgever worden aangeboden, zoals het Anw-hiaatpensioen. Hierover krijg je informatie van de aanbieder van deze regeling.

Waar kan ik terecht voor meer informatie?

Meer informatie vind je op onze website pensioenfondscosun.nl. Of je neemt contact met ons op. Dat kan via e-mail: pfcosun@appelpensioen.nl of telefonisch 085 -210 4133.

Op het overzicht staat mijn pensioen vermeld in drie bedragen. Wat zeggen die bedragen?

Op je pensioenoverzicht zie je drie bedragen. Dit zijn globale inschattingen van je pensioen als de economische situatie gelijk blijft, of als het langere tijd mee- of tegenzit.