Suikerbiet

Ben je hands-on en door opleiding en werkervaring deskundig op het vlak van het risicobeheer in de pensioenwereld? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Wij bieden en vragen een actieve rol met toegevoegde waarde voor ons pensioenfonds. Er is behoefte aan een sleutelfunctiehouder risicobeheer, tevens risicomanager en lid van onze Risicomanagementcommissie (RMC). In samenwerking met de voorzitter van de RMC en het eigen bestuursbureau werk je doorlopend aan het identificeren, beheersen, monitoren en managen van risico’s. Je rapporteert aan het bestuur en de raad van toezicht.

Wat breng jij mee?

  • Een academisch werk- en denkniveau
  • Ruime ervaring op het vlak van het risicobeheer in de pensioensector, van zowel financiële als niet-financiële risico’s
  • Kennis van het IT-risico is een pré
  • Sterk in oordeelsvorming èn resultaatgericht
  • Goede communicatieve en sociale vaardigheden
  • Toegevoegde waarde bieden in een team
  • Een beschikbaarheid van 0,1 FTE voor het Fonds

Waar ga je aan de slag?

Je gaat aan het werk voor de Stichting Pensioenfonds Cosun (Pensioenfonds Cosun), een OPF dat een middelloonregeling uitvoert voor een aantal bedrijven binnen Royal Cosun, een agrarisch-industrieel concern dat zijn zetel heeft in Breda en waarvan o.a. Cosun Beet Company en Aviko deel uitmaken. Het Fonds beheert een vermogen van ca. 1 miljard euro. Pensioenfonds Cosun beschikt over een klein eigen bestuursbureau, dat het bestuur, de commissies, het verantwoordingsorgaan en de raad van toezicht ondersteunt. Het Fonds kent een 6-koppig bestuur, bestaande uit 4 paritaire vertegenwoordigers, aangevuld met twee onafhankelijke, externe bestuurders. De beleidsdekkingsgraad van het Fonds (ultimo 2021) ligt net onder de 120%.

Beloning en benoeming

Pensioenfonds Cosun kent voor deze functie een marktconforme beloning, gebaseerd op het daadwerkelijk bestede aantal uren en gemaximeerd op een tijdsbeslag van circa 0,1 FTE. Indien van toepassing worden reiskosten vergoed. Benoeming vindt plaats onder de voorwaarde van instemming door DNB. De benoeming is beoogd voor een periode van vier jaar, waarbij het bestuur jaarlijks het functioneren evalueert.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wilfert van Veldhoven, voorzitter van het bestuur, telefoonnummer +31765303420. Hierbij tref je het Functieprofiel Sleutelfunctiehouder Risicobeheer 2022 aan. Je kan reageren tot en met 11 maart door je motivatie en CV via deze link te verzenden.

Gepubliceerd op 8 februari 2022