Lading suikerbieten

Ben je deskundig en heb je ervaring in een rol als toezichthouder met expertise op het vlak van actuarieel, pensioen, risicobeheer en audit in de pensioenwereld? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Wij vragen een intern toezichthouder die complementair is aan de twee zittende leden van de raad van toezicht wat betreft deskundigheid en competenties. En daarnaast uiteraard van toegevoegde waarde is in zijn rol voor ons pensioenfonds. De raad van toezicht ziet toe op adequate risicobeheersing en evenwichtige belangenafweging door het bestuur. De raad van toezicht stelt zich op als gesprekspartner van het bestuur en staat het bestuur met raad terzijde. Bepaalde besluiten van het bestuur zijn aan haar goedkeuring onderworpen. De raad van toezicht legt verantwoording af over de uitvoering van deze taken aan het verantwoordingsorgaan, de aangesloten werkgevers en in het bestuursverslag.

Wat neem jij mee?

Voor deze functie beschik je over:

  • een academisch werk- en denkniveau
  • ruime kennis van financieel technische en actuariële aspecten, kennis van wet- en regelgeving en pensioenen, van audit en (niet-)financiële risico’s binnen het risicobeheer.
  • de voor deze functie relevante competenties, zoals opgenomen in het functieprofiel.
  • goede communicatieve en sociale vaardigheden
  • een beschikbaarheid van 0,1 FTE voor het Fonds

Hierbij de link naar het functieprofiel.

Waar ga je aan de slag?

Je gaat aan het werk voor de Stichting Pensioenfonds Cosun (Pensioenfonds Cosun), een OPF dat een middelloonregeling uitvoert voor een aantal bedrijven binnen Royal Cosun, een agrarisch-industrieel concern dat zijn zetel heeft in Breda en waarvan o.a. Cosun Beet Company en Aviko deel uitmaken. Het Fonds beheert een vermogen van ca. 900 miljoen euro. Pensioenfonds Cosun beschikt over een klein eigen bestuursbureau, dat het bestuur, de commissies, het verantwoordingsorgaan en de raad van toezicht ondersteunt. Het Fonds kent een 6-koppig bestuur, bestaande uit 4 paritaire vertegenwoordigers, aangevuld met twee onafhankelijke, externe bestuurders. De beleidsdekkingsgraad van het Fonds (ultimo 2022) ligt op 128,5%.

Beloning en benoeming

Pensioenfonds Cosun kent voor deze functie een marktconforme beloning, gebaseerd op het beloningsbeleid van het Fonds en gemaximeerd op een tijdsbeslag van circa 0,1 FTE. Het verantwoordingsorgaan zal de geselecteerde kandidaat bindend voordragen aan het bestuur. Benoeming vindt plaats onder de voorwaarde van instemming door DNB. De benoeming is beoogd voor een periode van vier jaar.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wilfert van Veldhoven, voorzitter van het bestuur, telefoonnummer +31765303420. Je kan reageren tot en met 16 februari. De vacature is gesloten.

Gepubliceerd op 26 januari 2023