Suikerunie

Misschien wordt straks de financiering van jouw huis wel mede mogelijk dankzij Pensioenfonds Cosun. Het bestuur heeft namelijk besloten deel te nemen in een beleggingsfonds voor de financiering van Nederlandse woninghypotheken.

Dit is een nieuwe categorie in de beleggingsportefeuille van het fonds. De beleggingen in woninghypotheken vervangen deels beleggingen in Europese bedrijfsobligaties. Het bestuur heeft besloten tot deze aanpassing in de beleggingsportefeuille omdat het denkt met de investering in woninghypotheken een behoorlijk rendement te kunnen halen tegen een relatief lager risico. Deze investering draagt ook bij aan een bredere spreiding van de risico’s in de beleggingsportefeuille. Bovendien stimuleert Pensioenfonds Cosun hiermee de ontwikkeling van de Nederlandse woningmarkt.

De aanpassing van de beleggingsportefeuille wordt volgend jaar doorgevoerd. Voorlopig zal Pensioenfonds Cosun ongeveer € 45 miljoen investeren in de Nederlandse woninghypotheken. Dit is ongeveer 5% van de totale beleggingsportefeuille. Uitbreiding van deze beleggingscategorie naar 10% van de portefeuille is wellicht in de toekomst een mogelijkheid. Zoals gezegd investeren we in een beleggingsfonds voor de financiering van hypotheken. Je kunt helaas niet je individuele eigen hypotheek bij het pensioenfonds onderbrengen.

Gepubliceerd op 1 november 2017