Suikerbieten

Ben je een hands-on pensioenfondsbestuurder, een vaardige voorzitter en door opleiding en werkervaring deskundig op het vlak van vermogensbeheer? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Wij bieden en vragen een actieve rol met toegevoegde waarde in een goedlopend paritair samengesteld bestuur. Er is behoefte aan een deskundig bestuurder en proactieve voorzitter voor onze Beleggingsadviescommissie (BAC). In samenwerking met de fiduciair manager, het eigen bestuursbureau en de extern adviseur van de BAC werk je doorlopend aan een beleggingsportefeuille die optimaal voldoet aan de wensen van alle belanghebbenden. Je draait je hand er niet voor om, om waar gewenst, zelf een beleidsnotitie te schrijven voor het bestuur of een adviesaanvraag voor het VO.

Wat breng jij mee?

  • Een academisch werk- en denkniveau
  • Ruime ervaring in de pensioensector
  • Minimaal 10 jaar ervaring in vermogensbeheer, geschiktheidsniveau op dit deelgebied: B+ of expertniveau (E), op andere deelgebieden geschiktheidsniveau B (of hoger)
  • Sterk in oordeelsvorming èn resultaatgericht
  • Goede communicatieve en sociale vaardigheden
  • Voorzittersvaardigheden met de ambitie om van toegevoegde waarde te zijn in een team
  • Een beschikbaarheid van 0,3 FTE voor het Fonds
  • Een gezonde werklust en drive

Waar ga je aan de slag?

Je gaat aan het werk voor de Stichting Pensioenfonds Cosun (Pensioenfonds Cosun), een OPF dat een middelloonregeling uitvoert voor een aantal bedrijven binnen Royal Cosun, een agrarisch-industrieel concern dat zijn zetel heeft in Breda en waarvan o.a. Cosun Beet Company en Aviko deel uitmaken. Het Fonds beheert een vermogen van ca. 1 miljard euro. Pensioenfonds Cosun beschikt over een klein eigen bestuursbureau, dat het bestuur, de commissies en de overige organen ondersteunt. Het Fonds kent een 6-koppig bestuur, bestaande uit 4 paritaire vertegenwoordigers, aangevuld met twee onafhankelijke, externe bestuurders. De beleidsdekkingsgraad van het Fonds ligt net onder de 110%.

Beloning

Pensioenfonds Cosun kent een marktconforme beloning, bestaande uit een vast honorarium, een vacatievergoeding per bijgewoonde vergadering en vergoeding van reiskosten.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over onze bestuursfunctie kun je contact opnemen met Wilfert van Veldhoven, voorzitter van het bestuur, telefoonnummer +31765303420. Klik op deze link voor het functieprofiel Extern Bestuurder en Voorzitter BAC.

De vacature is gesloten. Je kunt niet meer reageren.

Gepubliceerd op 31 maart 2021