Pensioenfonds Cosun heeft het mogelijk gemaakt om vanaf januari 2023 de post in de Berichtenbox van MijnOverheid te laten ontvangen. Hier lees je wat dit is en wat je moet doen om je post via de Berichtenbox te ontvangen, of wat je moet doen als je een eerder gemaakte keuze wilt wijzigen.

Wat is de Berichtenbox?

De Berichtenbox is een persoonlijke digitale brievenbus. In deze brievenbus ontvang je digitale post van organisaties waarvan je hebt aangegeven dat deze digitale post mogen sturen. De Belastingdienst is een organisatie die via deze brievenbus de post verstuurd. Pensioenfonds Cosun maakt vanaf januari 2023 ook gebruik hiervan. Je kunt inloggen via de app van de Berichtenbox of via de website van MijnOverheid.

Inloggen bij MijnOverheid

Je kunt via mijn.overheid.nl inloggen met je DigiD.

Instellingen aanpassen in MijnOverheid

Als je een keuze wilt maken voor wel of geen digitale post via de Berichtenbox, of je eerder gemaakte keuze wilt herzien, dan kun je met je DigiD inloggen bij mijn.overheid.nl:

  1. Ga naar de pagina ‘Instellingen’;
  2. Kijk onder de optie ‘Organisaties Berichtenbox’ bij ‘Pensioenfondsen’ of je ‘Stichting Pensioenfonds Cosun’ aangevinkt hebt staan? Zo ja, dan ontvang je de post digitaal. Zo nee, dan ontvang je de post op papier.
  3. Je kunt hier je keuze aangeven door aan te vinken of je keuze te herzien door je vink te verwijderen.
  4. Vervolgens dien je je keuze op te slaan.

Gebruik maken van de Berichtenbox app

Je kunt de Berichtenbox app downloaden op je smartphone of tablet. Op deze manier kun je snel en eenvoudig je berichten inzien. Je dient dan wel in te loggen via DigiD. In de Berichtenbox app kun je wel de vraag zien of je post digitaal van ons Fonds wilt ontvangen. Het is echter niet mogelijk om je instellingen aan te passen in de Berichtenbox app. Dit kun je doen door in te loggen op MijnOverheid mijn.overheid.nl en daar je instellingen aan te passen.

Welke post wordt door ons Fonds via de Berichtenbox verzonden?

Het Fonds gaat alle wettelijk verplichte communicatie, waaronder het pensioenoverzicht (UPO), informatie over betalingen, informatie bij indiensttreding, informatie bij waardeoverdracht via de Berichtenbox verzenden. Verder zullen ook de overige persoonlijke brieven via de Berichtenbox worden verzonden. Het Pensioenbulletin blijft per post verzonden worden.